1 juni 2022 | Start Orbis Health

We zijn live! Vandaag starten we met het helpen van patiënten die op zoek zijn naar een operatie voor een heup- of knieprothese. In samenwerking met onze launching partners Annatommie, Orthoparc en Flexclinics hebben we de komende 2 maanden meer dan 2000 plaatsen voor patiënten die vaak al maanden op de wachtlijst staan.

Recent kwam weer in het nieuws dat de opgelopen lange wachtlijsten in de medisch specialistische zorg door COVID-19 voorlopig niet weggewerkt zijn. Veel behandelingen zijn uitgesteld en moeten nu ingehaald worden. Hierdoor lopen de wachttijden voor niet-acute zorg steeds verder op. Het is schrijnend om te zien dat veel mensen maanden moeten wachten op hun operatie zeker met de wetenschap dat er gewoon plaatsen beschikbaar zijn.

Daarom zorgen wij met Orbis voor meer transparantie omtrent beschikbaarheid en kwaliteit. Zodat we mensen een antwoord kunnen geven op hun simpele vraag: Waar en wanneer kan ik behandeld worden? 

We brengen op ons platform meerdere databronnen samen, zodat we patiënten zo goed mogelijk kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden. Hiertoe werken we samen met onder andere Mediquest, Arts en Zorg en de Patiëntenfederatie. Daarnaast maken we afspraken met ziekenhuizen en zelfstandige klinieken om hun capaciteit op ons platform te tonen. Hierdoor kunnen patiënten direct een afspraak maken bij een zorginstelling. 

Ons doel is om patiënten zelf te laten kiezen welke behandeling ze willen op basis van kwaliteit, afstand, wachttijd, service en/of kosten. Dit doen we door samen te werken met zo veel mogelijk zorgaanbieders. Hierbij ligt onze eerste focus op de enorme wachtlijsten voor knie- en heupoperaties; we maken inzichtelijk waar deze in Nederland beschikbaar zijn. En dit is pas het begin! Wij gaan het platform snel uitbreiden met meer capaciteit en andere relevante behandelingen in binnen- en buitenland.

Stay tuned!

TEAM ORBIS

Terug naar overzicht

Voor meer informatie: info@orbis-health.nl