Knieprothese bij Flexclinics Check beschikbaarheid

Flexclinics

FlexClinics is een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) gevestigd in Utrecht en gespecialiseerd in orthopedische chirurgie. FlexClinics is een vooruitstrevende kliniek met de meest vooraanstaande specialisten, waar veiligheid en kwaliteit voorop staan en waar cliënten geen nummer zijn maar gedurende het hele traject persoonlijke aandacht mogen verwachten.

FlexClinics levert verzekerde zorg en de kosten van vooronderzoek en een eventuele ingreep worden vergoed en u hoeft niets bij te betalen.

Binnen FlexClinics wordt alleen met de beste materialen gewerkt, hetgeen zich o.a. uit in het feit dat onze Stryker heup en knieprotheses 20 tot 25 jaar meegaan, daar waar andere protheses al na 10 tot 15 jaar zijn versleten. Een revisie operatie is dus veel minder snel nodig en dat maakt dit soort operaties ook bereikbaar voor jongere cliënten waarvoor dit nodig zou zijn.

De meest voorkomende manier om heupprotheses te plaatsen is vanaf de achterkant (Posterolaterale benadering). FlexClinics onderscheidt zich door het gebruik van een innovatieve techniek, die de voorste of Anterieure benadering wordt genoemd. Daarbij blijft het spierweefsel volledig intact. Het grote voordeel daarvan is, dat de cliënt, met hulp van de fysiotherapeut, op de dag van de operatie alweer wat kan lopen. In totaal duurt de revalidatie 4 of 6 weken om daarna weer te kunnen lopen zonder krukken. In tegenstelling tot een reguliere behandeling waar 6 tot 8 weken voor staat. Afhankelijk van uw beroep kunt u dus weer sneller aan het werk. Ook is de kans, dat de heup onverhoopt uit de kom zou schieten bij deze methode van opereren veel kleiner.

Vaak lopen mensen (te) lang rond met pijnklachten aan knie, heup of schouder(s). Deze klachten ontstaan vaak als gevolg van een blessure of artrose. Behandeling is noodzakelijk en misschien zelfs een operatie. U kunt bij ons snel terecht zeker nu reguliere ziekenhuizen kampen met lange wachttijden vanwege door corona uitgestelde zorg. 

In geval van doorverwijzing via uw huisarts kan dit eenvoudig via Zorgdomein. Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak voor een consult in onze polikliniek. Deze afspraak kan vaak al binnen een week na de eerste melding worden gerealiseerd. Wachttijden tot operatie mocht dit noodzakelijk blijken, liggen gemiddeld binnen 1 maand na het consult.

Er is altijd goed en persoonlijk contact tussen de cliënt en de behandelend arts, waarin voldoende tijd wordt genomen om al uw eventuele vragen te beantwoorden. Het zal u dan ook gedurende het hele traject nergens aan ontbreken. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop.

Hoog tijd dus om kennis te maken met FlexClinics.  Ons team heet u van harte welkom.

Meer informatie over Flexclinics

Beschikbaarheid Knieprothese


Vanaf de intake is de maximale wachttijd van deze behandeling 28 dagen.*
*Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan dit afwijken

Meer informatie over Flexclinics

Behandelingen
Zorgkaart Nederland 9.7 Bekijk op zorgkaart
Algemene informatie
Taal arts Nederlands
Engels
Bereikbaarheid Parkeergelegenheid
Flexclinics
Soestwetering 12A
3543 AZ Utrecht
Route